Jan 18, 2014

Epätoivo

Tämä tökkii ja pahasti.

Suurin osa nykytaiteesta on suoraan sanottuna paskaa. Se, mikä tekee teoksista surkeita, on ideointi ja viimeistely. Ei välttämättä uskalleta rikkoa totuttuja maneereja.

Mutta tärkeimpänä pidän tyyliä ja viimeisteltyä jälkeä.

Taide ei myöskään voi tulla mistään ulkopuolelta, idea/halu tehdä teos on tultava tekijän sisäpuolelta. Juuri nyt ei oikeastaan kiinnosta tehdä mitään minkään tiedeyliopiston kontekstissa ja koen tämän ylitsepääsemättömäksi kynnykseksi.

Toki voisin tehdä niinkuin Riikka teki vuosi sitten, jättää koko roska kesken. Mutta nyt ei ole tarkotus viivyttää omaa valmistumista enää yhtään.

Joka tapauksessa, en koe mielekkääksi tehdä jotain duunia pelkästään koulun vuoksi, nähdä paljon vaivaa siinä että näyttelyn jälkeen voin heittää duunini galleriasta pois. Onko se sitten järkevää ajankäyttöä? Koen osaavani tehdä "taidetta", mitä ikinä se sitten onkaan, ja näen tämän kurssin suorittamisena missä pitäisi nyt näyttää omat vahvuudet.

Vahvuutena näen silti kyvyn tuottaa viimeisteltyä ja harmonista kuvaa, olkoot se sitten mallia piirustus, valokuva tai installaatio.

Silti, kutsun tätä touhua nyt ainoastaan yhdellä sanalla: Pointeless.

Ps. Hommasin viimeviikolla iltatyöskentelyluvat metallipajalle. Saas nähdä mihin tämä etenee ja millä tavalla.

Pps. Kommenttikenttä lisätty.

No comments: